Semih | 20.Mart.2009 | bu yazı eskimiş | İpuçları
Hemen fonksiyonumuzun amacını açıklayalım. Blogunuzda belli kalıpta durmasını istediÄŸiniz yazılar ayarlayabiliyorsunuz. Şöyle ki ben bu sitede “wordpress” kelimesinin “WordPress” olarak geçmesini istiyorum, ne yazarsam yazayım. ÖrneÄŸin wordpress, Wordpress yada wOrDPrESS yazdım bunlar hemen istediÄŸim yapıya yani “WordPress” kelimesine dönüşsün istiyorum.
- Her zamanki temanızın functions.php dosyasını açıyorsunuz.
- Son satıra kadar iniyorsunuz ve son satırdaki ?> işaretinin bir üstüne:
function wpu_kelimeduzelt($content) { $content = str_ireplace("wordpress","WordPress", $content); return $content; } add_filter('the_title', 'wpu_kelimeduzelt',1); add_filter('the_content', 'wpu_kelimeduzelt',1);kodlarını ekliyorsunuz.
- Daha sonra dosyayı kaydedip kapatıyorsunuz.
- İşlem tamamlandı.
Siz de kendi kelimelerinizle aynı şeyleri yapabilirsiniz
“Wordpress Yazım Yanlışlarını Düzeltme” için 5 Yorum var
Aradığım bir özellikti. Fakat ben bu düzeltmenin içine birde bağlantı eklemek istiyorum. Örneğin WordPress yazsını düzeltsin aynı zamanda wordpress.org sitesinede bağlantı versin. Bunu nasıl yapabiliriz ?
güzel mantık, lakin sadece çıkışlarda sonucu bu ÅŸekilde gösterir, metne müdahale etmez…
Teşekkürler
Metin içerisinde, değişiklik yapabiliyor. Zaten amacı da bu. Metin içerisindeki yanlış kelimeleri bulup düzeltiyor, hatta bir array içine atayıp, daha çok işlevsel hale getirilebilir.
Bu özellik üzerine eklenebilir mi bilmiyorum ancak, şurada belirttiğim bir eklenti var, incelemenizi tavsiye ederim:
http://www.r10.net/1057981013-post4.html